Motocoasa Stihl FS 55


Ai ales motocoasa Stihl FS 55 pentru a-ti desfasura lucrarile de gradinarit si te intrebi daca chiar merita. Și vrei să știi dacă calitatea ei este la nivelul prețului! Ei bine, suntem bucuroși să vă explicăm totul în acest articol.

Motocoasa Stihl FS 55 caracteristici

STIHL FS 55 este o motocoasă polivalentă pentru proprietarii de grădină pretențioși. Se foloseste in locuri greu accesibile din jurul casei si al gradinii. Consumul de ulei este redus cu până la 20% mai puțin datorită motorului de evacuare stratificat. Are o pornire usoara la rece datorita pompei de amorsare a combustibilului. Această motocoasă are o ergonomie excelentă. Este compact și ușor pentru o manevrabilitate optimă și un confort deosebit de utilizare.

  • Tip: benzină
  • Putere motor: 1CP
  • Volum rezervor: 0,33 litri
  • Greutate: 4,9kg
  • Capacitate cilindrica: 27,2 ­cm³
Putere 9,3
Versatilitate 9,4
Calitate de construcție 9
Eficacitatea 9,6

Avantaje

  • Foarte usor de manevrat
  • Consum redus de combustibil
  • Potrivită și pentru suprafețe mari
  • Cosește terenuri dificile

Dezavantaje

  • Zgomotoasă

Marca americană Stihl este cunoscută pentru produsele sale de grădinărit de înaltă calitate. În domeniul motocoaselor, cel mai bine vândut model al său este modelul FS 55. Deci de ce este acest model atât de popular…

Avantajele motocoasei Stihl FS 55

Principalul punct culminant al motocoasei Stihl FS 55 este puterea sa. Motorul său în doi timpi cu o capacitate cilindrică de 27,2 cmc este capabilă să furnizeze o putere de 0,75 kW/1CP.

Și cu o astfel de capacitate, este foarte eficientă și este capabilă să taie chiar și cele mai înalte buruieni.

In plus, motocoasa Stihl FS 55 are o autonomie foarte buna. Cu un rezervor de 0,33 L, are un timp de lucru perfect potrivit pentru munca obisnuita de tundere. Puteți curăța cu ușurință o suprafață de 1500 m² fără a fi nevoie să reumpleți.

Unul dintre celelalte avantaje ale acestei motocoase este că este foarte ușor de utilizat. Cu o greutate de doar 4,9 kg, este una dintre cele mai ușoare modele de motocoase ale mărcii. În plus, este comercializată cu un ham de sprijin, care îi mărește ergonomia și oferă mult mai mult confort în timpul utilizării.

Iar când vine vorba de manevrabilitate, motocoasa Stihl are un mâner multifuncțional care face reglarea vitezei și a puterii mult mai ușoare.

În plus, mânerul său cu buclă vă va oferi mai multă ușurință în timpul lucrului. Iar cireasa de pe tort, motocoasa are o lungime totala (cu lama montata) de 1,47m. Vă puteți face cu ușurință tăieturile.

Neajunsurile motocoasei Stihl FS 55

Din păcate, această unealtă marca Stihl are câteva defecte care îi pătează oarecum performanța.

Intr-adevar, motocoasa Stihl FS 55 este foarte zgomotoasa si are un nivel excesiv de vibratii. Cu un nivel de presiune sonoră de 94 decibeli, vă recomandăm să vă puneți căști cu anulare înainte de utilizare.

Unul dintre celelalte puncte negative ale motocositoarei Stihl FS 55 este la nivelul motorului acesteia. Acesta din urmă se încălzește după un anumit timp de utilizare, ceea ce poate crea un oarecare disconfort în timpul utilizării.

Insa, datorita hamului de prindere, poate fi asezat la o distanta putin departe de corp, deci fara risc de arsuri.

Deși este foarte compactă, bine structurată și echilibrată, motocoasa Stihl FS 55 are o carcasă din plastic care nu este foarte solidă

Recenziile clienților despre motocoasa Stihl FS 55

Clienții au avut recenzii destul de mixte despre produs, deși majoritatea consideră că este o motocoasă excelentă.

Însă unul dintre punctele de divergență este la pornirea motocoasei. Pentru unii, aprinderea sa este foarte bună, în timp ce alții consideră că este puțin dificil să pornească, pe baza experienței lor.

In plus, pretul de vanzare al motocoasa este si el un subiect de discutie. Majoritatea clienților consideră că pentru performanța oferită de mașină, prețul este puțin prea mare. Dar hei, asta este tipic pentru marca Stihl și, după cum știm, toate lucrurile de bună calitate au un preț.

In timp ce pentru unii clienti motocoasa Stihl FS 55 este perfecta pentru toate tipurile de lucrari …altii au descoperit ca nu raspunde bine la marginile gradinii si este mult mai potrivita pentru lucrul in zonele accidentate si pentru iarba inalta.

Ultimul punct abordat de clienți (și nu în ultimul rând) este manualul de instrucțiuni. Mulți oameni și-au exprimat nemulțumirea că nu au primit ghidul de instalare în limba țării lor. În plus, instrucțiunile date în ghid nu sunt chiar explicite. Noi am pus la final manualul in limba romana.

Părerea noastră despre motocoasa Stihl FS 55

În ciuda micilor sale puncte negative, motocoasa FS 55 este un instrument excelent. Am fost complet seduși de performanțele sale care ne-au uluit. Capabilă să curețe un teren de 1500 m² foarte rapid, este pur și simplu perfectă pentru lucrările dvs. de grădinărit.

În plus, cu hamul său cu curele care vă permite să o țineți corect și mânerul său de control multifuncțional care vă oferă ușurință, curățarea grădinii va deveni o joacă de copii. Capul său de tuns AutoCut C 25-2 vă oferă cea mai fină tăiere posibilă.

Regretăm doar că este zgomotoasă, ceea ce poate fi foarte enervant dacă vă aflați în aglomerație sau în oraș. Dar având în vedere toate calitățile sale, acesta este doar un mic defect care poate fi atenuat prin punerea căștilor. Pe scurt, motocoasa Stihl FS 55 este insotitorul pe care trebuie sa il ai pentru intretinerea gradinii tale.

Pentru cine este făcută motocoasa Stihl FS 55?

După cum tocmai am văzut, motocoasa poate tăia pe toate tipurile de teren, fie că iarba este înaltă sau nu, moale sau nu. Prin urmare, este perfectă pentru cei care doresc să lucreze pe terenuri de o anumită dimensiune.

La fel, dacă vrei să lucrezi pe o suprafață imensă de peste 2000mp fără a fi nevoie să realimentezi, motocoasa Stihl FS 55 nu este pentru tine. Rezervorul său de 0,33 L este puțin mic pentru acest tip de lucru.

Dar, în afară de asta, este perfectă pentru oricine intenționează să facă lucrări regulate de grădinărit.

Daca vrei sa iti dai cu parerea despre motocoasa Stihl FS 55 sau sa adaugi informatii la aceasta prezentare. Vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos. Citim și răspundem la toate comentariile.

Date tehniceValue
Cap tăietorCuţit pentru iarbă, 2 tăişuri
Capacitate cu-in1,66
Capacitate cilindrică cm327,2
Putere kW/CP0,75/1
Greutate kg 1)4,9
Nivel presiune acustică with metal tool dB(A) 2)94
Nivel presiune acustică with plastic tool dB(A) 2)95
Nivel putere acustică with metal tool dB(A) 2)107
Nivel putere acustică dB(A) 2)108
Valoarea vibrațiilor, dreapta cu unealtă din plastic m/s2 3)5,5
Valoarea vibrațiilor, stânga cu unealtă din plastic m/s2 3)5,5
Valoarea vibrațiilor, stânga cu unealtă din metal m/s2 3)6,8
Valoarea vibrațiilor, dreapta cu unealtă din metal m/s2 3)5,6
Lungime totală cm 4)170
Diametru tăiere mm420
Volum rezervor l0,33
Performanţă Um1

Motocoasa Stihl FS 55 manual

Manuale de utilizare şi documentaţie cu informaţii de siguranţă – Limba Romana


One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *